Vietnam – 41 de ani de independenta

30 aprilie 2016, ora 11.30. Hanoi, capitala Vietnamului. In urma cu 41 de ani tara își câștiga independenta in urma unui război feroce împotriva forțelor americane. Nordul si Sudul au devenit o singura națiune. Un Vietnam care astăzi, la 41 de ani după câștigarea independentei, lupta pentru un loc la masa națiunilor importante ale lumii. Un Vietnam care face eforturi sa se dezvolte economic, social si politic. Moștenirea lui Ho Chi Minh este dusa mai departe de Partidul Comunist. Un partid care a înțeles ca flexibilizarea ideologica si adaptarea la realitățile curente înseamnă progres.
Cu o seara înainte, vietnamezii se pregăteau cu ultimele repetiții pentru ca evenimentele de a doua zi sa se ridice la nivelul atât de importantei sărbători care a marcat, nu doar istoria unei națiuni, ci istoria lumii. Pentru ca victoria vietnamezilor împotriva colonialismului si imperialismului a deschis o noua era privind națiunile din zona aflate in aceeași situație si dorința lor de independenta si suveranitate.
Asahi Shimbun, ziar japonez, ediția din 1 mai 1975: „Războiul din Vietnam s-a sfârșit, iar învingătorii sunt forțele de eliberare. Acest lucru demonstrează ca era când tarile puternice folosesc forța pentru a sufoca naționalismul a luat sfârșit”.
O națiune care iubește pacea, Vietnamul a iertat trecutul, războaiele si tot ce a fost rău, iar acum privește cu încredere către viitor, onorând cu fiecare prilej cea mai emblematica figura a națiunii: Ho Chi Minh!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *