Victor Ponta se întoarce la Palatul Victoria. A fost numit secretar general al Guvernului.

Noul secretar general al Guvernului, fostul premier Victor Ponta, a declarat că Sorin Grindeanu i-a propus joi această funcție, pe care a acceptat-o deși nu era în planul său de carieră, spunând că este o funcție temporară.

El a precizat că dacă moțiunea de cenzură este respinsă, va fi vorba despre o activitate mai lungă, iar dacă este aprobată, atunci activitatea sa va fi mai scurtă, până la numirea unui nou prim-ministru, pentru că „nu poți să închizi Guvernul când vrea domnul Dragnea”.

Ponta a refuzat să facă precizări legate de numărul miniștrilor care și-au depus demisiile, precizând că premierul este cel care trebuie să dea aceste informații. Din același motiv, a refuzat să explice de ce au fost trimise la Președinție doar demisiile a doi miniștri.

„Primul-ministru mi-a propus ieri să vin în echipa domniei sale într-o perioadă anormală pentru funcționarea unui Guvern și am spus imediat da. Cred că Sorin Grindeanu merită sprijin pentru lucrurile corecte pe care vrea să le facă. Funcția de secretar general al Guvernului nu este tocmai ceea ce aveam în planul de carieră, dar nu cred că e cazul de orgolii. Cred că e cazul să asigurăm funcționarea Guvernului pentru binele tuturor cetățenilor. Îl voi sprijini în această calitate pe care o voi ocupa temporar”, a afirmat Victor Ponta.

„În următoarele zile trebuie să ținem pe linia de plutire activitatea guvernamentală, torpilată de o decizie politică greșită luată de domnul Dragnea. Cunosc administrație centrală ca să il pot sprijini pe premier”, a precizat Ponta.

El a spus că dacă moțiunea de cenzură iinițiată de PSD împotriva guvernului este respinsă, este vorba despre o activitate pe un interval mai lung. Fostul premier a afirmat că va ocupa funcția de la SGG pentru o perioadă limitată. ”Nu se știe cât de limitată”, a adăugat Ponta.

„Dacă moțiunea de cenzură inițiată chiar de către PSD împotriva guvernului PSD nu trece, atunci este o activitate deja pe termen mai lung în care premierul va încerca să formeze o majoritate și un guvern funcțional, lucru pe care l-a reușit și Călin Popescu-Tăriceanu în 2007. Dacă moțiunea trece, până la numirea unui nou prim-ministru, domnul Grindeanu trebuie să asigure interimatul”, a spus Victor Ponta precizând că s-a decis să-l ajute pe Sorin Grindeanu deoarece a văzut ”un prim-ministru puternic, hotărât”.

El a amintit că au fost perioade de interimat și de trei luni. „Nu poți să închizi Guvernul când vrea domnul Dragnea”, a argumentat fostul premier.

Sursa

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *