Vâlcea: Peste 100 de meșteri populari, la Târgul „Cocoșul de Hurez”

„Ne bucură mult faptul nu că a rămas constant acest târg pentru ceramiștii din România, dar și pentru turiștii străini, este o tradiție milenară care aici la Horezu, o dată pe an, îi reunește pe toți ceramiștii din România. Închei acest mandat cu mulțumirea că am reușit în acești patru ani să întregesc colecția muzeală a acestui târg cu 4.000 de exemplare minunate din lut, din toată România, exemplare ale meșterilor care au câștigat aceste concursuri”, a declarat primarul Ilie Fârtat.

Aceasta este printre ultimele ediții care se desfășoară pe platoul stejarilor seculari din Horezu. Începând din anii următori, după cum a declarat, pentru AGERPRES, primarul ales din Horezu, Nicolae Sărdărescu, acest târg se va desfășura pe platoul Olari din zona străzii tematice unde își desfășoară activitatea un număr de 20 de meșteri ceramiști.

La această ediție, pe platoul stejarilor seculari s-au adunat meșteri ceramiști din Harghita, Suceava, Vrancea, Gorj, Mehedinți și din cele trei centre din Vâlcea — Horezu, Lungești și Vlădești.

În afara ceramiștilor au mai fost prezenți și alți creatori populari — sculptori în lemn, țesători de covoare, de costume populare, sticlari etc.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *