UE își pierde răbdarea cu Grecia, avertizează vicecancelarul german

„Dorim să ajutăm Grecia și să o menținem în zona euro, dar Europa începe să-și piardă răbdarea”, a scris Sigmar Gabriel într-un comentariu apărut în cotidianul Bild, după cum relatează AFP.

Tonul tranșant al acestui avertisment este unul neobișnuit din partea lui Sigmar Gabriel, liderul social-democraților, partenerii conservatorilor cancelarului Angela Merkel în coaliția guvernamentală, notează AFP.

Sigmar Gabriel, care este și ministru al economiei, a criticat totodată maniera de negociere a Greciei, atrăgând atenția că Germania, considerată principalul trezorier al Europei, ar putea să înceteze să mai susțină Atena.

Declarațiile vicecancelarului german intervin în contextul în care la Bruxelles au loc de sâmbătă noi discuții între negociatorii greci și reprezentanții Comisiei Europene, BCE și FMI.

Premierul grec Alexis Tsipras s-a declarat sâmbătă gata de „un compromis dificil” care să permită „un acord viabil” cu creditorii țării. „Dacă se ajunge la un acord viabil, chiar dacă compromisul este dificil, vom depăși această provocare pentru că singurul nostru criteriu este ieșirea din criză și încheierea supunerii față de ‘memoranda’ (politica de austeritate — n.r.)”, declara Alexis Tsipras.

sursa: AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *