Studenții au dezbătut dileme ale lumii contemporane la Facultatea de Drept

 În această zi, a avut loc la aula Magna a Facultății de Drept, o dezbatere cu titlul „De la Cuvânt la Argument”, ce a pus față în față 8 echipe, care au trebuit să aducă argumente pro sau contra asupra unor subiecte ca: „plagiatul este acceptat?”, „interzicerea dreptului de a vota pentru cei care s-au pensionat” sau introducerea educație sexuale în școli. Evenimentul a fost organizat de către studenții Facultății de Drept, in parteneriat cu studenții Facultății de  Litere, spirijiniți și coordonați de către Departamentul de Pregătire al Personalului Didactic și au participat 9 echipe.

 

Evenimentul a debutat în această dimineață,  începând  cu ora 10, iar echipele au fost grupate două câte două, mai puțin ultima, din lipsă de partener. Un conducator al uneia dintre cele două echipe a tras un bilet din urnă, iar apoi fiecare membru al echipajelor a luat cuvântul, pentru două minute, situându-se pro sau contra, în funcție de tabără în care se afla. Tinerii studenți au avut de dezbătut dileme actuale ca: „minciuna este acceptată?”, „interzicerea dreptului de a vota pentru cei care s-au pensionat”, „plagiatul este acceptat?”, „legalizarea armelor de foc”, „educația sexuală în școli”. Jurizarea a fost făcută de către trei persoane, având profesia de: avocat, profesor universitar și director de resurse umane și a dus la concluzia că echipa care a adus argumente contra asupra temei „educația sexuală în școli” trebuie să ocupe locul întâi.

Evenimentul a fost unul reușit, s-au dezbătut idei, s-au adus argumente și cu această ocazie s-a dovedit încă o dată importanța pentru societate a implicării studenților de astăzi și implicit a intelectualilor de mâine. La finalul dezbaterii, Andrei Ciocotoiu, unul dintre organizatori, student al Facultății de Litere, a ținut să declare: „A fost un eveniment de bun augur și sperăm că această primă ediție va avea <<antecedente>> inconturnabile în anii viitori. Le mulțumesc tuturor colaboratorilor, atât din cadrul profesoral cât și studențesc”,

 

Juratii si echipa de organizatori

 

 

 Echipa câștigatoare împreună cu membrii juriului

 

Membrii echipelor extragand temele ce urmau sa fie dezbatute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *