Siria – renastere fara Occident

Sirienii vor sa isi reconstruiasca tara din temelie, dar fara implicarea tarilor occidentale

Liga Arabilor Sirieni din România (LASR) şi Uniunea Naţională a Studenţilor Sirieni din România (UNSSR) au organizat, la Craiova, o conferinta de presa intitulată sugestiv „Numai împreună putem reconstrui o Siria unită şi paşnică fără terorişti.“
La eveniment au participat Jawdat Ali, ministru plenipotenţiar al Siriei la Bucureşti, Issam Rifai, presedintele LASR, Ghassan Khadra, preşedintele UNSSR, George Aiyoub, membru al Consiliului de adminstratie al LASR, prof. univ. dr. Ion Deaconescu, preşedintele Academiei Internaţionale „Mihai Eminescu“, prof. univ.dr. Sorin Liviu Damean, decanul Facultăţii de Istorie din Craiova, prof.univ. Mihai Ghitelescu, scriitorul şi jurnalistul Mihai Firică.

Dincolo de faptul ca toti vorbitorii au cazut de comun acord ca Siria nu poate fi reconstruita cu arma in mana, ci pe calea dialogului si a reconcilierii, reprezentantii comunitatii siriene au afirmat ca singurii care pot readuce Siria acolo unde ii este locul sunt sirienii si numai sirienii.

Alegeri parlamentare in aprilie

Dr. Ghassan Khadra s-a aratat optimist in ceea ce priveste o renastere rapida a Siriei. Citandu-l pe presedintele american Barack Obama, presedintele UNSSR crede ca SUA au recunoscut ca planul lor in Siria a esuat, iar la inceputul anului viitor toate ambasadele occidentale vor fi redeschise la Damasc.
„Siria ramane unita! Presedintele Bashar Al Assad va ramane si el, pentru ca este dorit si sprijinit de poporul sirian. Sirienii doresc pacea si reconcilierea nationala, dar numai dupa ce teroristii sunt invinsi. In acest moment, viata decurge normal in Damasc, iar pe 13 aprilie 11.000 de candidati se vor duel politic pentru 280 de locuri in parlament”, a afirmat dr. Ghassan Khadra.
Acesta a mai spus ca Geneva este o cauza pierduta si nu se va ajunge la vreun consens, pentru ca „totul se va rezolva in Siria intre sirieni si sub conducere siriana!”

George Aiyoub: opozitia in Siria trebuie facuta in Parlament!

Legat de problema opozantilor actaualei conducerii de la Damasc, George Aiyoub, membru al Consiliului de adminstratie al LASR, a tinut sa sublinieze ca in acest moment in Siria nu exista opozitie. „Daca vrei sa faci opozitie, ocupi un scaun in Parlament. Eu asa am invatat in Romania ca se face opozitie. Legat de alegerea presedintelui Bashar Al Assad eu nu voi spune ca e bine sa fie ales sau e bine sa nu fie ales. Voi raspunde insa cu o intrebare: Saddam Hussein a fost ucis! Cat de bine a fost dupa uciderea lui in Irak? Se vede acum ca Irakul este mai ‚rupt’ decat in perioada lui Saddam. Irakul s-a intors cu 1000 de ani inapoi. In Siria nu admit sa se intample acest lucru”, a precizat George Aiyoub.

1 Trackback / Pingback

  1. Teroristii din Siria – „copiii” marilor puteri – Templierblog

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *