Sechestru pe averea foştilor patroni ai Clubului Extensiv Craiova

Nicu şi Eugen Mihăilescu au fost trimişi în judecată în anul 2006, sub acuzaţiile de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Anchetatorii au stabilit că fraţii Nicu şi Eugen Mihăilescu, Dan Stoica, Vasile David, Stela Băeţică şi Cristina Coţofană, au derulat, în perioada 2001-2002, o serie de tranzacţii comerciale fictive, prin care reuşit să înşele statul. Inculpaţii prin intrermediul firmelor: SC Extensiv Com SRL, SC Exterra SRL, SC Zahărul SA Calafat, SC Exerv SRL, SC Exalcom SRL şi SC Dongen Com SRL din Craiova, au iniţiat încheierea unor contracte fictive care atestau achiziţionarea de utilaje pentru suma de aproximativ 60 de milionae de lei. În baza acestor tranzacţii au reuşit să obţină rambursări de TVA ilegal în valoare de aproximativ  20 de milioane de lei. 

Sechestru pe avere

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au admis pe data de 12 februarie apelul Fiscului şi au dispus: „înfiinţarea sechestrului asigurător pe bunurile mobile şi imobile ale pârâţilor după cum urmează: Mihăilescu Ion – până la concurenţa sumei de 7.779.350 de lei, Mihăilescu Nicolae – până la concurenţa sumei de 7.779.350 de lei, Stoica Dan – până la concurenţa sumei de 5.203.274 de lei, David Vasile – până la concurenţa sumei de 2.376.897 de lei, Băeţică Stela – până la concurenţa sumei de 199.179 de lei“. Sechestrul a fost înfiinţat până la concurenţa sumei totale de 23.338.050 de lei.
Instanţa a respins cererea punerii sechestrului pe bunurile SC EXTENSIV COM SRL (prin lichidator NICK SPRL) şi SC EXALCOM SRL (prin lichidator ANTEUS EXPERT SPRL).

Hotărârea dată de magistraţii Curţii de Apel Craiova este definitivă, conform adevarul.ro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *