Scriitorul şi prof. univ. dr. Petre Anghel a trecut în nemurire

O boală necruţătoare ni l-a răpit pentru totdeauna pe scriitorul şi prof. univ. dr. Petre Anghel, un coleg inegalabil şi un prieten de o excepţională profunzime morală. Plecat, la tinereţe, din Băileşti, de care a rămas ataşat întreaga viaţă, a ajuns la Bucureşti. Aici, Petre Anghel a făcut o carieră strălucită în lumea literelor, mărturie stând scrierile sale de romancier prodigios şi gazetar redutabil.

Ca profesor la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti a cucerit admiraţia studenţilor şi respectul colegilor, a publicat lucrări remarcabile în Sociologia Comunicării şi a îndrumat, cu competenţă şi blândeţe, paşii doctoranzilor pentru a se consacra în forumul cercetărilor ştiinţifice.

Opera literară şi ştiinţifică a lui Petre Anghel legitimează un spirit dedicat şi original, care a întreţinut suflul creativ al culturii române prin creaţii de referinţă şi pagini memorabile. Colegii şi prietenii, care l-au cunoscut îndeaproape la Universitatea din Craiova, regretă nespus dispariţia din viaţă a lui Petre Anghel şi transmit sincere condoleanţe fiilor săi, soţiei şi întregii familii. Dumnezeu să-l ierte, să-l odihnească în pace şi să-i vegheze sufletul său blând şi bun.

 

Prof. univ. dr.

Dumitru Otovescu

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *