Șah: Marius Manolache și Cristian Dăianu, învingători la tandem în Festivalul internațional de la Cap Aurora

Marius Manolache și Cristian Dăianu, ambii din Galați, au acumulat 9 puncte din 9 posibile. Pe locul secund s-a clasat cu 8 puncte o altă echipă din Galați, Lucian Gâlea și Cătălin Cârmaciu, cei care au câștigat în 2014 și 2015 proba de tandem de la FISCA.

La ediția din acest an au participat 40 de echipe din toată țara.

Tandemul este o probă de șah foarte apreciată de toți jucătorii. Aici, fiecare din cei doi șahiști are câte 5 minute pentru întreaga partidă. Ca regulă specială pentru acest tip de șah, coechipierii își pasează unul altuia piesele capturate de la adversari, având posibilitatea să le pună pe tablă, în locul efectuării unei mutări.

În principalul turneu al festivalului, openul de șah clasic, miercuri a fost zi de pauză. Marele maestru Marius Manolache este lider, cu 4,5 puncte după 5 runde.

FISCA reunește mai multe turnee, la care sunt prezenți șahiști de toate vârstele, de la cei mai mici până la veterani, de la mari maeștri până la cei aflați la debutul carierei.

Festivalul este organizat de Clubul central de șah din București și se desfășoară, până la data de 3 iulie, la sala de conferințe a Hotelului ”Delta”, din stațiunea Jupiter.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *