Regele Spaniei i-a retras titlul de ducesă surorii sale, infanta Cristina

„Buletinul oficial de stat va publica mâine un decret regal prin care Majestatea Sa Regele revocă utilizarea titlului de Ducesă de Palma de Mallorca de către Alteța Regală, infanta Cristina”, a declarat palatul într-un comunicat.

Infanta Cristina, 49 de ani, este acuzată de infracțiuni fiscale în legătură cu afacerile soțului ei, Inaki Urdangarin, 47 de ani. Titlul de ducesă i-a fost conferit în 1997 de tatăl ei, regele Juan Carlos.

Fost campion olimpic la handbal, Inaki Urdangarin este suspectat că s-a folosit de poziția sa în cadrul familiei regale pentru a obține contracte în Insulele Baleare și la Valencia prin intermediul unei societăți non-profit, Noos, pe care o prezida. Plățile ilegale ajung la suma de 6,1 milioane de euro.

La patru ani de la deschiderea anchetei, judecătorul José Castro, însărcinat cu ancheta, a dispus la 22 decembrie anul trecut să o trimită în fața instanței pe sora lui Felipe al VI-lea, o premieră în istoria monarhiei spaniole.

Magistratul o suspectează pe Cristina că a participat „activ” la fraudă folosind în scopuri personale o parte din banii deturnați prin intermediul unei companii fictive, Aizoon, deținută în mod egal de cei doi soți.

sursa: AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *