Proiecte de film de Cristian Mungiu și Adina Pintilie, finanțate de Eurimages

Proiectul „Fotografii de familie” a primit o finanțare de 300.000 de euro, iar proiectul Adinei Pintilie — coproducție România-Germania-Bulgaria-Franța — 160.000 de euro.

„Fotografii de familie”, coproducție România-Franța-Belgia, spune o poveste despre responsabilitățile vieții de părinte, după cum a mărturisit cineastul român pentru publicația Screendaily. Filmările pentru „Fotografii de familie” sunt programate în vara aceasta.

De asemenea, în sesiunea anterioară, ale cărei rezultate au fost publicate în martie, au mai primit finanțare și proiectele românești „6,9 pe Scara Richter”, coproducție România-Belgia — 150.000 de euro și „Câini” de Bogdan Mirică, coproducție România-Franța-Belgia — 140.000 de euro.

Finanțările fondului dedicat cinematografiei au fost făcute publice în urma întâlnirii comitetului director, ce a avut loc la Praga, între 15 și 19 iunie. Valoarea totală a susținerii financiare, în urma acestei sesiuni, este de 7.745.000 de euro și a fost acordată pentru un total de 27 de proiecte de lungmetraj ficțiune, un proiect de animație și trei documentare.

sursa: AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *