Prețurile producției industriale au scăzut cu 2,7%, în august (INS)

Pe de altă parte, în august 2015, comparativ cu luna anterioară din același an, prețurile producției industriale per total (piața internă și piața externă) au scăzut cu 0,7%. Diminuări importante au fost consemnate în cazul prețurilor din industria energetică (-2,1%) și din industria bunurilor intermediare (-1%), în timp ce, în cazul industriei bunurilor de capital, s-a înregistrat o creștere a prețurilor producției de 0,4%, iar în industria bunurilor de folosință îndelungată și industria bunurilor de uz curent prețurile producției au stagnat.

Potrivit INS, la nivelul lunii august din acest an, comparativ cu aceeași perioadă din anul anterior, prețurile producției industriale (piață internă și piață externă) au scăzut cu 2,7%.

Defalcat, cele mai importante modificări procentuale au fost consemnate în cazul prețurilor producției din industria energetică (-9,2%), din industria bunurilor de capital (-1,3%) și din industria bunurilor intermediare (-0,9%).

În același timp, prețurile producției industriale din industria bunurilor de folosință îndelungată au înregistrat un salt de 1,4% în august 2015, față de același interval din 2014. De asemenea, procent pozitiv (+1%) a fost consemnat la prețurile producției din industria bunurilor de uz curent.

La nivelul pieței externe, prețurile producției industriale au crescut, în august, cu 3,3%, comparativ cu aceeași perioadă din anul anterior, și cu 3% comparativ cu luna iulie a anului curent.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *