Premierul Cioloș a început vizita oficială la Berlin

Prim-ministrul român a fost întâmpinat la sediul Cancelariei Federale din Berlin de omologul său, Angela Merkel. Din cauza vremii nefavorabile, s-a renunțat la ceremonialul militar, așa cum era prevăzut inițial.

Premierul Cioloș participă la un dejun de lucru cu cancelarul german Angela Merkel, care va fi urmat de o conferință de presă comună.

Șeful Executivului de la București se va întâlni în cursul după-amiezii cu președintele Bundesrat-ului, Stanislaw Tillich, și cu membri ai Grupului de prietenie româno-german din Bundestag.

Seara, la Ambasada României, premierul va discuta cu reprezentanți ai diasporei românești din Germania.

Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis joi AGERPRES, întrevederile aflate pe agenda vizitei premierului la Berlin vizează întărirea relațiilor bilaterale cu Germania și stabilirea obiectivelor comune pe agenda europeană, inclusiv temele aflate în atenția Consiliului European desfășurat la Bruxelles în luna decembrie 2015, respectiv migrația și politica externă a Uniunii Europene.

”Vizită oficială în Germania va fi, de asemenea, un prilej pentru a dezvolta relațiile economice și a definitiva o strategie pentru consolidarea contactelor cu mediile de afaceri”, precizează Executivul.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *