Ponta, despre reducerea TVA: La 24%, merită să faci evaziune fiscală, dar la 9%, nu prea

„Noi, dacă am redus de la 24% la 9%, cei 15% îi avem ca impact negativ. În realitate însă, e un calcul pe care l-am făcut cu specialiști foarte buni, evaziunea fiscală va fi mai mică. La 24%, merită să faci evaziune fiscală, dar la 9%, nu prea. (…) Eu nu cred că toți românii sunt evazioniști. Cred că există situații în care îl pui pe un comerciant de a plăti taxe atât de mari încât la un moment dat preferă să aleagă o altă cale. Eu nu zic că nu va mai fi evaziune, dar va fi mult mai puțină și vom avea mijloacele prin care să o combatem. Mai departe, sigur că va fi și o scădere de preț și am salutat faptul că majoritatea supermarket-urilor a afișat prețurile cu cât era cu 24% și cât e cu 9%”, a susținut Ponta, luni, la RomâniaTv.

Premierul a subliniat că, prin reducerea TVA, „producătorii români vor fi în sfârșit avantajați față de importurile de fructe, de legume, de diverse alte produse din afara țării”.

„Pentru oamenii cu venituri foarte mari sau medii, reducerea aceasta de 15 procente este vizibilă dar nu este ceva extraordinar. Avem însă o mare parte din populație care plătește 33% din venituri, deci o treime din venituri le folosește pentru mâncare. Pentru acei oameni, practic, le-am crescut salariile și pensiile cu cei 15%. E foarte important. O pâine mănâncă orice om, dar pentru cel care are 1000 de lei venit sau pentru cel care are 5000 lei venit, nu este același lucru. Absolut deloc. Este o măsură economică foarte bună, dar și o măsură socială”, a mai adăugat Victor Ponta.

sursa: AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *