Ponta: Dacă toți suntem egali în fața legii, DNA să ceară urmărirea penală a lui Iohannis

„Dacă suntem toți egali în România și dacă se respectă ceea ce s-a întâmplat în cazul altora, urmează: DNA să ceară începerea urmăririi penale contra dlui Klaus Iohannis pentru săvârșirea infracțiunii de „conflict de interese”, prevăzută de art. 301 din noul Cod penal deoarece ‘în exercitarea atribuțiilor de serviciu… a participat la luarea unei decizii… prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru o persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale sau de muncă în ultimii 5 ani'”, a scris Victor Ponta vineri pe Facebook.

El adaugă că, totodată, „tinerii frumoși și liberi care au cerut ‘un alt fel de politică’ vor ieși diseară în stradă să ceară demisia președintelui vinovat (așa cum fac în aceste zile în Brazilia, Franța etc.)”.

„Cu ocazia demisiei, dl Iohannis va fi cercetat penal și pentru fals și uz de fals, fapte comise în vederea obținerii în mod fraudulos a unei case în Sibiu, așa cum a stabilit deja prin hotărâre definitivă Curtea de Apel Brașov. Și sigur va fi solicitat de către ANAF să restituie suma de 600 milioane încasată fără drept ca și chirie pentru casa obținută în mod fraudulos”, susține Ponta.

Fostul premier conchide cu o opinie legată de existența statului de drept în România.

„Eu cred că România este un stat de drept în care toți suntem egali în fața legii și răspundem pentru faptele noastre — sau nu?!”, întreabă Ponta.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *