Poliţistul care a încercat să înghită mita, condamnat la închisoare cu executare

Agentul Daniel Bulat din cadrul Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţene Dolj i-a promis unui deţinut că pentru suma de 250 de euro îi poate aduce un telefon în spatele gratiilor, iar astfel poate vorbi liniştit cu iubita. Omul legii şi-a trimis un coleg să ridice banii şi să intre în posesia aparatului.

Iubiţa bărbatului i-a denunţat pe oamenii legii, iar agenţii anticorupţie au pus la cale un flagrant. Bogdan Stîrlea a fost prins în flagrant în timp ce primea mită, însă anchetatorii l-au obligat să îşi ducă planul la bun sfârşit. Poliţistul s-a întâlnit cu Daniel Bulat pentru a-i da partea din bani. În momentul în care şi-a dat seama că a fost prins a încercat să înghită mita.
Magistraţii Curţii de Apel din Craiova l-au condamnat vineri pe Daniel Bulat la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar pe Bogdan Stîrlea la doi ani şi două luni de închisoare cu executare. Sentinţa dată de instanţă este definitivă. Admite apelurile. Desfinţează sentinţa în parte. Înlătură dispoziţiile privind aplicarea art.386 alin.1 C.P.P. În baza art.254 alin.1 C.P.anterior rap.la art.6 alin.1 din L.78/2000(forma anterioară intrării în vigoare a noului cod penal), cu aplic.art.74 alin.1 lit.c C.P.anterior, art.76 alin.1 lit.c C.P.anterior art.5 C.P. Condamnă pe inculpatul Stîrlea Vasile Bogdan la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev.de art.64 alin.1 lit.a teza a-II-a,b,c C.P.anterior, ca pedeapsă complementară. În baza art.71 alin.1 C.P.anterior. Interzice inculpatului drepturile prev.de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a,b,c C.P.anterior, pe durata prev.de art.71 alin.2 C.P.anterior. În baza art.254 alin.1 C.P.anterior rap.la art.6 alin.1 din L.78/2000(forma anterioară intrării în vigoare a noului cod penal)cu aplic.art.74 alin.2 C.P.anterior, art.76 alin.1 lit.c C.P.anterior, art.5 C.P. Condamnă pe inculpatul Bulat Gheorghe Daniel la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev.de art.64 alin.1 lit.a teza a-II-a,b,c C.P.anterior, ca pedeapsă complementară. Definitivă, se arată în sentinţa Curţii de Apel Craiova.
sursa: oltenianews.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *