„Ordonanța 14”, cea care abrogă „Ordonanță 13” a fost aprobată astăzi prin lege de către Senat

Senatorii au adoptat astăzi proiectul de lege pentru aprobarea „Ordonanței 14”, cea care a abrogat recent cunoscuta „Ordonanță 13”, astfel că actul va merge la Camera Deputaților pentru votul decisiv.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 14/2017, care a abrogat recent Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 13/2017, a fost aprobată prin lege în ședința de astăzi a Senatului. „Ordonanța 13” este cea care ar fi urmat să transforme abuzul în serviciu într-o faptă mult mai greu de pedepsit, însă aceasta a fost abrogată prin „Ordonanța 14” la presiunea societății civile.

Toate ordonanțele emise de Guvern trebuie să fie aprobate prin lege pentru a putea produce efecte în continuare. Astfel, senatorii au fost primii care s-au pronunțat asupra aprobării prin lege a OUG nr. 14/2017, votul decisiv urmând să aparțină Camerei Deputaților.

Dacă OUG nr. 14/2017 va fi aprobată prin lege de ambele Camere parlamentare, acest lucru va însemna că OUG nr. 13/2017 nu va apuca să producă niciun efect negativ asupra faptei de abuz în serviciu. Dacă aleșii poporului resping OUG nr. 14/2017, atunci OUG nr. 13/2017 va intra în vigoare și va produce efecte. O analiză pe larg a posibilelor efecte ale aprobării sau respingerii „Ordonanței 14” în Parlament sunt incluse în acest articol.

În urma adoptării la Senat, proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 14/2017 va merge la Camera Deputaților pentru dezbatere și vot decisiv.

 

Atenție! Când un proiect de lege este adoptat de Parlament, acesta are nevoie de promulgarea prin decret prezidențial și de publicarea în Monitorul Oficial pentru a se putea aplica.

Sursa: Avocat.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

x Close

Like Us On Facebook