Olt: Calitatea apei din reţeaua publică, prioritate a candidatului PSD la Primăria Balş

El propune achiziţionarea unor instalaţii de către furnizorul de apă, aflat în subordinea consiliului local al oraşului, care să permită creşterea calităţii apei de la robinetele bălşenilor. Cătălin Rotea a susţinut că un agent economic din Balş a solicitat analize de laborator privind calitatea apei de la reţeua publică, iar rezultatele au indicat depăşiri ale limitelor maxime admise la nitriţi.

„Pe 10 mai unul dintre agenţii economici din Balş a trimis spre analize probe de apă, iar rezultatul a arătat că apa nu corespunde, este depăşită limita maximă admisă la nitriţi. Respectivul agent economic a cumpărat instalaţie de neutralizare a nitriţilor şi îşi va continua activitatea”, a spus Rotea.

El a subliniat importanţa informării cetăţenilor. „Cred că niciunul dintre noi nu şi-ar permite să dea copilului din apa cu limita maximă admisă de nitriţi depăşită. (…) Nu avem intenţia să cerem oprirea furnizării apei. Ea poate fi folosită pentru spălat, dar nu pentru băut. (…) Îi înştiinţez pe bălşeni că prima prioritate va fi achiziţia unei instalaţii de neutralizare a nitriţilor pentru a face apa oraşului potabilă”, a mai spus Rotea.

În 2015, Direcţia de Sănătate Publică Olt a anunţat că în urma unor probe prelevate s-a constat că în oraşe apa de la reţele publice avea depăşiri la amoniu şi clorul rezidual liber. Din cele 126 de probe de apă recoltate de la începutul anului 2015 de la instalaţiile din Slatina, Caracal, Corabia şi Balş, 97 au indicat faptul că apa nu corespunde fizico-chimic (depăşiri la amoniu şi clorul rezidual liber sub limită) şi la opt dintre probe apa era necorespunzătoare din punct de vedere bacteriologic. În mediul rural se înregistrau depăşiri la amoniu şi nitrit.

 

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *