Monografia despre Irinel Popescu se va lansa în comunitatea natală

Monografia chirurgului Irinel Popescu a beneficiat deja de o lansare în lumea academică, anul trecut, pe 11 decembrie, în Sala Albastră a Universităţii din Craiova, iar actualul eveniment are intenţia de a promova lucrarea în comunitatea natală a lui Irinel Popescu. Printre invitaţii evenimentului se numără preşedintele Consiliului Judeţean Dolj Ion Prioteasa şi acad. prof. dr. Ion Dogaru .
Irinel Popescu s-a născut la Filiaşi, pe data de 22 aprilie 1953, a urmat Facultatea de Medicină la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, pe care a absolvit-o în 1977 cu media 9.98, fiind primul clasat la “Concursul de internat în specialităţi Chirurgicale” al promoţiei.

 
Sute de vieţi salvate. A înregistrat un salt strălucitor în chirurgia hepatică prin introducerea transplantului ca metodă terapeutică în România.

 
Specializarea sa principală este chirurgia generală, la care a adăugat-o, în ultimul deceniu, pe cea hepatică. Momentul de vârf al carierei lui a fost efectuarea primului transplant hepatic din România, în anul 2000, după ce prof. dr. Irinel Popescu s-a întors din SUA, unde a învăţat timp de 3 ani tehnicile de transplant. Până în prezent a realizat peste 600 de operaţii de transplant hepatic şi peste 2000 de rezecţii hepatice. Expert al Consiliului Europei în probleme de transplant, profesorul Irinel Popescu este o personalitate cu recunoaştere internaţională. A fost senator de Dolj, în legislatura 2004-2008, şi preşedinte al Comisiei de Învăţământ din Senatul României. În luna octombrie a anului 2013, Irinel Popescu şi-a dat demisia din toate funcţiile politice, dedicându-se integral activităţii profesionale.
Prof. univ. dr Irinel Popescu este membru coresponent al Academiei Franceze de Medicină şi al Academiei Române, membru al Academiei de Medicină din Malayesia, preşedinte al Academiei de Ştiinţe Medicale. A primit “Ordre naţional du merite”, în grad de Ofiţer, acordat de preşedintele Franţei în anul 2011 , precum şi alte distincţii importante.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *