#MemorialColectiv Alina Dumitru: Un Memorial poate fi realizat prin organizarea de evenimente culturale, artistice și sportive

Un astfel de Memorial poate fi organizat fie la locul tragediei, fie în altă parte, însă scopul este același, de a menține vie în memorie imaginea celor care și-au pierdut viața, crede ea.

În opinia Alinei Dumitru, de opt ori campioană europeană, cel mai bun motto pentru un asemenea Memorial este „Viața are prioritate”.

AGERPRES: Cum priviți realizarea unui Memorial Colectiv, ca simbol împotriva uitării?
Alina Dumitru: Cred că se poate face acest lucru, prin intermediul unor evenimente importante. Mă gândesc că prin organizarea de evenimente culturale, artistice și sportive.

AGERPRES: Cum vă imaginați acest Memorial Colectiv? Ar trebui realizat la locul tragediei sau în alt loc?
Alina Dumitru: Acest Memorial Colectiv poate să fie organizat atât la locul tragediei, dar și în alte locuri. Până la urmă, scopul principale este de a menține vie imaginea celor care au pierit nevinovați în acel eveniment.

AGERPRES: Având în vedere situația spațiului în care își desfășura activitatea clubul Colectiv, cine și în ce măsură credeți că ar trebui să se ocupe de proiectarea și construcția unui Memorial Colectiv, inclusiv de găsirea resurselor financiare necesare: statul român sau organizațiile neguvernamentale?
Alina Dumitru: Mă gândesc, în primul rând, la organizațiile neguvernamentale. Cred că organizațiile neguvernamentale fac posibil să se realizeze acest Memorial Colectiv.

AGERPRES: Ce motto credeți că ar trebui să definească acest Memorial?
Alina Dumitru: Cel mai bun motto pentru un asemenea memorial este „Viața are prioritate”.

AGERPRES: Care considerați că ar trebui să fie cea mai importantă învățătură?
Alina Dumitru: Principala învățătură este următoarea: condițiile impuse de lege trebuie respectate de toată lumea. Legea e făcută pentru toți, indiferent de statutul lor.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *