Maior: 24 Ianuarie 1859 a fost primul pas către o Românie modernă și unită, demnă și recunoscută în lume

„Este pentru toți românii o zi de sărbătoare. Anul acesta aniversăm 157 de ani de la Unirea Principatelor Române, moment important în procesul de afirmare a națiunii române, primul pas către o Românie modernă, către o națiune unită, demnă și recunoscută în lume. Este o zi care ne reamintește de un eveniment istoric cu o remarcabilă forță spirituală, atât pentru românii din țară, cât și pentru comunitățile din afara granițelor, o zi în care devenim conștienți că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa”, afirmă ambasadorul Maior, în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

El adaugă că modelul înaintașilor nostri nu trebuie uitat, fiind datoria noastră de a le urma aspirațiile care i-au motivat să ducă la îndeplinire înaltul țel de a lupta pentru o Românie puternică, dezvoltată și modernă.

„Deși departe fizic de țară, dar niciodată departe sufletește, românii americani au contribuit neîncetat la dezvoltarea României, la asumarea valorilor democratice și la păstrarea identității naționale, prin promovarea valorilor, a tradițiilor moștenite de la înaintașii noștri și a culturii românești. Dumitru C. Bratianu spunea că ‘unirea este singura temelie statornică a edificiului viitorului nostru; fără dânsa, ce se va clădi va fi clădit pe nisip’. Pornind de la aceste cuvinte, îndemnul meu către toți românii din SUA este de a fi uniți, acesta fiind unicul mod prin care putem contribui la păstrarea bogăției culturale și a identității naționale”, mai spune Maior.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *