Liber la carte: Azi incepe Târgul Gaudeamus

Accesul în incinta târgului, pentru amenajarea standurilor, va fi permis începând de marţi, 24 februarie, între orele 10.00 şi 20.00 pentru expozanţii cu standuri în amenajare proprie şi 17.00 şi 20.00, pentru expozanţii cu standuri amenajate standard, astăzi, pentru public, fiind deschiderea oficială a ediţiei, la ora 12.00.
Programul de vizitare al târgului este următorul: miercuri – sâmbătă, între orele 10.00 şi 18.00, duminică, între orele 10.00 şi 15.00. Intrarea este liberă.
De ce sa-l vizitiezi?

Profesionişti ai cărţii, editori, tipografi, ilustratori, distribuitori de carte, librari, dar şi autori, critici literari şi traducători vă invită să descoperiţi cele mai noi apariţii editoriale!

Cărţi pentru toate vârstele şi gusturile, literatură contemporană de ficţiune, memorii şi jurnale, biografii, cărţi de poezie, artă, gastronomie, timp liber, studii academice şi de specialitate în diferite domenii, de la psihologie şi psihanaliză la economie şi ştiinţe exacte, dar şi multe alte surprize editoriale îşi aşteaptă cititorii la sărbătoarea cărţii mărţişor!

Gaudeamus Craiova susţine dialogul cultural! Un program de evenimente bogat şi dinamic, cu lansări de carte, sesiuni de autografe, dezbateri şi întâlniri cu scriitori, critici literari şi editori vă aduce mai aproape de actualitatea vieţii culturale!

Biblioteca de acasă a devenit neîncăpătoare? GAUDEAMUS Craiova vă îndeamnă să donaţi cărţi în cadrul campaniei de donaţii „Cărţile se întorc acasă”, care se va desfăşura pe întreaga durată a Târgului. Volumele donate vor fi direcţionate către biblioteci rurale din Oltenia.

Competiţia Lecturii continuă la GAUDEAMUS Craiova! Liceenii din judeţul Dolj sunt invitaţi să participe la faza zonală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”. Câştigătorul locului I va reprezenta judeţul Dolj la finala naţională a concursului, care va avea loc în cadrul Târgului Internaţional GAUDEAMUS, Bucureşti, în luna noiembrie.

Lectura şi frumuseţea premiate la GAUDEAMUS Craiova! Dacă cititul este pasiunea ta, participă la Concursul Miss Lectura şi poţi deveni cea mai frumoasă cititoare a Târgului!

Excelenţa în ştiinţă va fi din nou premiată la GAUDEAMUS Craiova: olimpicii judeţului Dolj medaliaţi la concursurile internaţionale pluridisciplinare din anul 2014 vor fi Invitaţii de nota 10 ai ediţiei din acest an a Târgului!

 

Ediţia 2015 a Târgului GAUDEAMUS Craiova readuce în atenţia publicului şi a expozanţilor două dintre proiectele iniţiate în ultimii ani sub sigla GAUDEAMUS:

Cărţile se întorc acasă – program de anvergură naţională, al cărui principal obiectiv este reorientarea unui important fond de carte obţinut din donaţiile din partea expozanţilor şi a vizitatorilor către biblioteci din mediul rural;
Invitaţi de nota 10: Olimpicii României – prin intermediul căruia Radio România recompensează şi promovează performerii din învăţământul românesc, din diferite discipline.

Expozanţii care doresc să aloce un fond de carte acestor proiecte sunt invitaţi să se adreseze Secretariatului GAUDEAMUS (e-mail: office@gaudeamus.ro, înainte de debutul manifestării sau în incinta târgului, în intervalul 24 februarie – 29 martie).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *