Klaus Iohannis va fi ACUZAT politic de UZURPARE şi ABUZ de drept, la iniţiativa lui Dragnea şi Tăriceanu

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului va adopta, miercuri, la iniţiativa liderilor PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, o Declaraţie a Parlamentului, cu caracter exclusiv politic, în care preşedintele Klaus Iohannis va fi acuzat de abuz de drept şi de acţiuni de uzurpare ilegală a prerogativelor Parlamentului în cadrul evenimentelor generate de OUG 13 privind modificarea legislaţiei penale.

Declaraţia Parlamentului nu are caracter juridic. Potrivit legislaţiei în vigoare, demersul Parlamentului are „caracter exclusiv politic”. Actul trebuie votat de majoritatea parlamentarilor.

Demersul a fost propus de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi este susţinut în integralitate de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Iniţiativa a pornit după ce Curtea Constituţională (CCR) a decis că nu a existat un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament prin adoptarea OUG 13, aşa cum reclamase Klaus Iohannis, şi nici între Guvern şi CSM, aşa cum a reclamat CSM.

„Ceea ce a făcut oportună şi necesară decizia Curţii este absenţa manifestă a bunei credinţe în interpretarea legii fundamentale de către reprezentanţi instituţionali ai autorităţii judecătoreşti, ca şi abuzul de drept al Preşedintelui României, care recurge la sesizarea fără temei a Curţii doar în scopul blocării unui proces politic democratic”, scrie în Declaraţia Parlamentului.

„Parlamentul României consideră că recenta decizie a Curţii trebuie să pună capăt o dată pentru totdeauna acţiunilor concertate de subminare a rolului şi prestigiului Parlamentului ca instituţie centrală a democraţiei şi organ reprezentativ suprem al naţiunii noastre”, se mai arată în document.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *