Jocurile Europene Baku 2015: Echipa masculină de sabie a României, calificată în finală

Meciul a fost controlat în cea mai mare parte de scrimerii români, Germania având avantaj doar de câteva ori și nu mai mare de două tușe. Tiberiu Dolniceanu conducea cu 44-39 în ultimul schimb și părea că România și-a asigurat calificarea în finală. Meciul a luat, însă, o turnură dramatică, după cinci tușe consecutive reușite de Huebers. Dolniceanu a obținut însă ultima tușă, cea care a trimis România în lupta pentru medaliile de aur, care va avea loc vineri, de la ora 17,20 (ora României).

În sferturi, Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea și Iulian Teodosiu s-au impus în fața Ungariei, cu scorul de 45-34, iar în finală tricolorii vor înfrunta formația Italiei (Massimiliano Murolo, Alberto Pellegrini, Luigi Miracco), care a dispus în cealaltă semifinală de Rusia, cu 45-42.

Dolniceanu l-a învins în semifinalele probei individuale la Baku pe italianul Luigi Miracco, scor 15-11. Miracco s-a impus, la rândul său, în fața lui Iulian Teodosiu, în sferturi, cu 15-10.

La Europenele de la Montreux, România a fost învinsă de Italia în semifinale, cu scorul de 45-32. Echipa Germaniei (Max Hartung, Matyas Szabo, Benedikt Wagner) s-a impus în finala cu Italia (Aldo Montano, Diego Occhiuzzi, Luca Curatoli), cu 45-44.

România a cucerit deja trei medalii în concursul de scrimă de la Baku, la individual, aur prin Ana-Maria Brânză (spadă), argint prin Tiberiu Dolniceanu (sabie) și bronz prin Simona Gherman (spadă). Și echipa feminină de spadă a României va evolua vineri în finală, la Baku, contra Estoniei.

sursa: AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *