Israel/palestinieni: Consultări, miercuri, în Consiliul de Securitate al ONU (diplomați)

Ban Ki-moon se va adresa Consiliului prin videoconferință de la Ramallah (Cisiordania), unde urmează să se întâlnească miercuri cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Această reuniune a fost convocată „de urgență”, cu începere de la ora locală 15.00 (19.00 GMT), la solicitarea secretarului general al Națiunilor Unite, „pentru a informa membrii Consiliului despre vizita sa în Israel” și teritoriile palestiniene, au precizat acești diplomați.

În cursul unei vizita neașteptate efectuate marți, Ban Ki-moon s-a întâlnit la Ierusalim cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

El le-a atras atenția liderilor israelieni asupra folosirii excesive a forței, în contextul în care violențele continuă fără întrerupere între israelieni și palestinieni, și a îndemnat cele două tabere să acționeze rapid pentru a evita o „escaladare sângeroasă”.

Consiliul de Securitate a ținut vineri prima sa reuniune specială dedicată acestei crize, care s-a încheiat fără adoptarea vreunei poziții comune a celor 15 state membre.

Acestea au prevăzut pentru joi dimineață o nouă sesiune asupra situației din Orientul Mijlociu, în prezența unor miniștri, printre care șefa diplomației de la Madrid, a cărei țară asigură în luna octombrie președinția prin rotație a Consiliului.

Secretarul adjunct al ONU Jan Eliasson se va adresa Consiliului cu acest prilej pentru a face o trecere în revistă a situației, fapt ce presupune că Ban Ki-moon își va prelungi vizita în Orientul Mijlociu.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *