Inspectorii din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite, acuzaţi de fapte de corupţie, trimişi în judecată

Angajaţii din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova sunt acuzaţi că au şters din evidenţa fiscală fiscală sute de amenzi. Valoarea prejudiciului a fost stabilit la suma de 650.539 lei.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 2007-2014 cele 14 persoane au şters din evidenţa fiscală informatizată mai multe debite din amenzi, în baza unor sentinţe civile fictive şi a unor chitanţe nereale.De asemenea, funcţionarii sunt suspectaţi că au acordat nejustificat facilităţi fiscale unor persoane care nu aveau dreptul şi care nu se încadrau în prevederile legale ori au anulat mai multe chitanţe prin care au fost încasate taxe judiciare de timbru, pentru a obţine beneficii materiale. Prejudicial adus bugetului local este de aproximativ 650.000 de lei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările şi au trimis dosarul la Judecătoria Craiova. Inspectorii din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova sunt acuzaţi de comiterea unor infrac’iuni de fraude informatice, fals, înşelăciune şi abuz în serviciu.

Actualii funcţionari acuzaţi de fapte de corupţie sunt: Titina Guşiţă, Octavian Cojocaru, Petrişor Stepan, Elena Munteanu, Vasilica Bumbac, Claudia Bogoi, Luminiţa Predoaica, Ioana Moraru, Georgeta Mitroi şi Lilioară Piciu.

Corina Coadă, Lucica Păsărică, Valentina Cătănescu şi Andreea Beldeanu – sunt foşti inspectori ai Direcţiei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *