Incendii produse în restaurante – 2011-2016 (cronologie)

Cel mai grav incident de acest fel a avut loc în noaptea de 5 spre 6 aprilie 2014, când trei dansatoare au murit și a patra a fost grav rănită într-un incendiu izbucnit într-un restaurant libanez din centrul orașului Constanța. Incendiul s-a produs la restaurantul Beirut, care a ars în totalitate, flăcările extinzându-se și la alte două localuri unde erau clienți — Cazinoul Vegas și Legendary Pub.

* * *

17 ianuarie 2015 — Restaurantul Hotelului Valahia din Moreni, județul Dâmbovița, a fost distrus de flăcări, din cauza unui scurtcircuit. Focul a afectat și hotelul. Nu au existat răniți.

24 septembrie 2014 — Un incendiu s-a produs la restaurantul Grizzly, situat pe strada Drumul Taberei nr. 30 din sectorul 6 al Capitalei. Flăcările puternice s-au propagat și la o biserică din lemn din apropiere.

21 august 2014 — În bucătăria unui restaurant din Centrul Vechi al Capitalei a avut loc un incendiu, focul extinzându-se și la acoperiș. Fumul gros a cuprins tot restaurantul, dar nicio persoană nu a avut de suferit. Cel mai probabil incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit la o hotă.

17 iunie 2014 — Un incendiu s-a produs la un club din Centrul vechi al Capitalei, în urma căruia un bărbat a fost găsit carbonizat. A fost declanșată ancheta în acest caz stabilindu-se că acest incendiu a mascat o crimă. Potrivit anchetatorilor, patronul restaurantului și-a ucis asociatul, lovindu-l de mai multe ori în cap cu ciocanul, a ascuns cadavrul sub podeaua de la etajul localului de pe strada Gabroveni, iar patru zile mai târziu a incendiat imobilul turnând substanțe inflamabile peste cadavru. Autorul faptei, Vasile Văduva, a fost acuzat că l-ar fi ucis pe Nicușor Stanciu, asociatul său de la restaurantul Eden.

28 aprilie 2014 — Restaurantul „Livada” din Cluj-Napoca a fost distrus în proporție de 80 — 90% în urma unui incendiu. De asemenea, un angajat a suferit arsuri la mâini și la față, fiind transportat la spital.

5/6 aprilie 2014 — Trei dansatoare au murit și a patra a fost grav rănită într-un incendiu izbucnit într-un restaurant libanez din centrul orașului Constanța. Tânăra rănită, în vârstă de 19 ani, a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul pentru arși din București. Incendiul s-a produs la restaurantul libanez Beirut, care a ars în totalitate, flăcările extinzându-se și la alte două localuri unde erau clienți — Cazinoul Vegas și Legendary Pub. Pentru stingerea focului au intervenit nouă autospeciale, cu 64 de subofițeri și cinci ofițeri, timp de peste cinci ore. Patronii restaurantului sunt cercetați penal, procurorii Parchetului General dispunând, la 3 iunie 2014, anchetarea acestora pentru infracțiuni în domeniul calității construcțiilor. Totodată, împotriva acestora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

11 februarie 2014 — Un restaurant din Centrul Vechi al Capitalei a ars în totalitate, iar o femeie a suferit arsuri ușoare. Focul a izbucnit dimineața, la câteva ore după ce ultimul client a părăsit localul de pe Lipscani. Clădirea era plină de lemn și au ars, în total, 200 de metri pătrați.

29 august 2013 — Un incendiu a avut loc la restaurantul-hotel de la Stadionul „Marin Anastasovici” din municipiul Giurgiu. Incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit la un frigider. Nu au fost victime, ci doar pagube materiale.

30 ianuarie 2012 — Un incendiu a izbucnit la restaurantul unui hotel din orașul Băile Herculane. Incendiul a fost stins de pompieri în 30 de minute. Hotelul se afla în renovare și era nelocuit.

7 noiembrie 2011 — Un incendiu a izbucnit într-o cafenea situată la parterul Hotelului Moldova din Bacău. Focul a fost stins de pompieri după o jumătate de oră de la intervenție. O persoană a fost evacuată. Nu au fost victime, dar au ars bunuri din interiorul barului și s-au deteriorat mai multe obiecte de mobilier din hotel.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *