Iași: Chirtoacă spune că își dorește unirea Republicii Moldova cu România pentru ca umbrela de securitate să ajungă la Nistru

„Îmi doresc ca umbrela de securitate să ajungă și peste Prut, până la Nistru și mai departe, pentru a proteja pe noi, cei de acolo, de fărădelegile care vin dinspre Kremlin în continuare, iar pașaportul să fie unul și același, nu două. Asta mi-aș dori pe mai departe”, a spus, în timpul discursului său, primarul Chișinăului.

El a subliniat totodată că autostrada Ungheni-Târgu Mureș-Iași ar trebui să treacă și în Republica Moldova, până la Chișinău.

„Cred că această autostradă ar trebui să ajungă direct la Chișinău, pentru că sunt primii pași care vor reuși să apropie mentalitățile cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului. În secolul XIX, poetul nepereche al neamului nostru, Mihai Eminescu, cel care a spus clar și convingător că noi suntem români cu toții, a scris „De la Nistru pân la Tisa tot românul plânsu-mi-sa”. Îmi doresc ca în secolul XXI de la Nistru până la Tisa tot românul mândrescu-mi-sa că trăiește după atâta străinătate unit în libertate și prosperitate”, a spus Dorin Chirtoacă.

El a povestit celor aproximativ 10.000 de persoane care au venit în Piața Unirii din Iași că a fost impresionat că a primit din partea ieșenilor două stegulețe tricolore, dar că și-ar dori ca acest drapel să fie unul și același pentru țările de pe ambele maluri ale Prutului.

„Venind încoace, pe bulevardul Ștefan cel Mare, am primit două drapele. Considerăm că unul este pentru România și unul este pentru Moldova. Îmi doresc ca în secolul XXI din două să se facă unul. Așa vom trăi în unitate și prosperitate. Să dea Dumnezeu ca idealul nostru național să se îndeplinească în secolul XXI”, a mai spus primarul Chișinăului.

La evenimentul organizat în Piața Unirii din Iași au venit și și 300 de cetățeni din Republica Moldova.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *