Iarna revine în forţă! COD GALBEN de NINSOARE şi ceaţă pentru mai multe judeţe

Iarna se întoarce. Până luni, sunt așteptate ninsori sau lapoviță și ninsoare în special în regiunile din sudul și centrul țării, unde se va depune un strat nou de zăpadă.

Până luni dimineață, la ora 10:00, vor fi precipitații în jumătatea de sud a țării și local în centru și nord-est. În sud-vest cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat, mai ales la munte, 25…30 l/mp.

În nordul și vestul Olteniei, nord-vestul Munteniei, Munții Banatului și local în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat nou consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, mai ales pe crestele montane înalte, spulberând zăpada.

În zonele joase de relief din Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, sudul și centrul Moldovei, vor fi precipitații mixte, care vor favoriza depuneri de polei.

De asemenea, duminică, până la ora 11:00, în zonele joase de relief ale județului Harghita se va semnala ceață, fenomen care determină scăderea vizibilității, local, sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Totodată, până la ora 10:00, vor fi sub Cod galben de ceață și vizibilitate redusă mai multe localități din județul Maramureș (Sighetu Marmației, Bârsana, Budești, Călinești, Desești, Giulești, Ocna Șugatag, Oncești și Vadu Izei), dar și din Cluj (Huedin, Ciucea, Izvoru Crișului, Negreni, Poieni, Sâncraiu), iar până la ora 9:30, localități din județele Iași și Botoșani.

 

Sursă:Realitatea.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *