Hellvig despre decizia CCR: Vor fi afectate dosare, în special cele privind infracțiuni la adresa securității naționale

”Astfel, în procesul penal, nu vor mai putea face obiectul instrumentării cu mijloacele tehnice complexe dezvoltate de SRI infracțiuni precum cele de spionaj-trădare, terorism, criminalitate organizată transfrontalieră, contraproliferare, criminalitate informatică și, nu în ultimul rând, fapte de mare corupție, ce reprezintă amenințări grave la adresa securității naționale. În acest sens, considerăm că vor fi afectate dosarele aflate în diferite faze ale justiției, în mod special cele privind infracțiuni la adresa securității naționale și în care s-a cooperat cu SRI, iar instituția noastră a depus eforturi umane și materiale considerabile”, subliniază Hellvig, potrivit unui comunicat postat pe site-ul instituției.

El precizează că SRI va pune în aplicare decizia și dă asigurări că partenerii instituționali vor beneficia în continuare de sprijinul necondiționat al Serviciului.

”Am convingerea că toate celelalte instituții au maturitatea și responsabilitatea de a compensa acest recul. (…) Consider că este datoria mea, în calitate de director, să mă asigur că, în perioada ce urmează, Serviciul Român de Informații își va adapta direcțiile de acțiune în raport cu provocările mediului de securitate, urmărind îndeplinirea tuturor obiectivelor de securitate cu respectarea strictă a dispozițiilor legale existente”, conchide Hellvig.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *