Guvern: În maximum 28 de zile prim-ministrul Victor Ponta își va putea relua activitatea normală la Palatul Victoria

„Medicii au decis că premierul Victor Ponta poate fi externat, urmând ca în următoarele 7 zile acesta să urmeze, zilnic, un control de specialitate. Procesul complet de recuperare, constând în tratamente și fizioterapie, va dura alte 14 zile, astfel încât în maximum 28 de zile prim-ministrul Victor Ponta își va putea relua activitatea normală la Palatul Victoria. Activitatea Guvernului României nu va fi însă afectată în acest timp. Prim-ministrul Victor Ponta va delega toate atribuțiile de coordonare a Guvernului către viceprim-ministrul Gabriel Oprea și îi asigură pe toți cetățenii României că va reveni la birou în cel mai scurt timp posibil”, anunță Guvernul.

Sursa citată mai spune că premierul va transmite luni o adresă către președintele Klaus Iohannis privind desemnarea viceprim-ministrului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.

„Prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor Ponta, va înainta luni, 22 iunie 2015, o adresă către președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu scopul de a-l desemna, în temeiul art. 107, alin. (3) din Constituția României, pe domnul Gabriel Oprea — viceprim-ministru pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne — drept prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuțiile primului ministru, pentru o perioadă de cel mult 45 de zile”, informează Guvernul.

Potrivit Executivului, decizia prim-ministrului „vine în contextul intervenției chirurgicale suferite la genunchiul stâng, la începutul acestei săptămâni, într-o clinică din Turcia”.

„Prim-ministrul Guvernului României urmează îndeaproape sfaturile medicilor specialiști și asigură opinia publică și pe cetățenii români de faptul că activitatea Guvernului României nu este în niciun fel afectată”, se mai arată în comunicatul remis de Executiv.

sursa: AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *