GAMING: Noutăți anunțate la E3 2016

Printre primele conferințe de presă din cadrul E3 a fost cea a japonezilor de la Square Enix, care au prezentat un demo de aproximativ 17 minute cu noul episod al francizei Deus Ex, intitulat Mankind Divided. Cu acest prilej, am aflat că Adam Jensen, protagonistul seriei, revine și pe platformele mobile, precum iOS și Android, în jocul Deus Ex Go, descris ca fiind un turn-based puzzle.

Un real interes a stârnit și conferința Electronic Arts, noul shooter Battlefield 1 fiind în centrul atenției. Cei prezenți la standul lor, printre care și vedeta hip-hop Snoop Dogg, au putut juca câteva moduri de multiplayer ale titlului programat pentru 21 octombrie 2016. Din tranșeele Primului Război Mondial, EA a trecut la luptele SF din Titanfall 2, ce va fi lansat tot în octombrie, anunțând apoi Madden NFL 17 și un nou mod de joc pentru FIFA 17.

Noutățile din tabăra americanilor de la Bethesda au fost prezentate sub forma de trailere și s-au referit la jocurile Prey și Dishonored 2. Totodată, a fost anunțată o versiune actualizată grafic a jocului de succes Skyrim, precum și variantele de Virtual Reality (VR) ale jocurilor Doom și Fallout 4.

Un moment important al E3 2016 a fost dezvăluirea, de către gigantul Microsoft, a două noi versiuni ale consolei Xbox One. Este vorba de Xbox One S și Project Scorpio, modificate pentru a permite atât jucatul în rezoluție 4K, cât și utilizarea dispozitivelor VR. Au fost prezentate și numeroase exclusivități pentru Xbox și Windows, printre care Gears of War 4, Tekken 7, Halo Wars 2 și Dead Rising 4.

Ubisoft și-a delectat audiența cu filme și informații în premieră despre Ghost Recon: Wildlands și For Honor, cei prezenți putând juca și un demo al titlului Watch Dogs 2. Au rulat și scene din filmul Assassin’s Creed, inspirat de seria de jocuri video cu același nume. Pelicula va avea premiera la 21 decembrie 2016.

Conferința Sony a fost dominată de prezentarea dispozitivului PlayStation VR, disponibil începând cu 13 octombrie 2016 și care va putea rula, în momentul apariției, nu mai puțin de 50 de jocuri. Printre exclusivitățile consolelor PlayStation, prezentate la E3 2016, se numără God of War și Days Gone. Tot la standul Sony a fost anunțat un nou joc Resident Evil, ajuns la episodul cu numărul 7 și sub-intitulat Biohazard.

Deși, oarecum surprinzător, Activision Blizzard nu a avut stand la E3 2016, cei prezenți au putut viziona un film cu gameplay din noul episod Call of Duty, numit Infinite Warfare, precum și o scurtă prezentare a variantei actualizate a faimosului Modern Warfare. Ambele vor fi lansate la 4 noiembrie 2016 cu precizarea că, cel puțin inițial, Modern Warfare va putea fi jucat numai de cei care au achiziționat Infinite Warfare.

Prima ediție a manifestării Electronic Entertainment Expo, sau E3, a avut loc la 11 mai 1995. De atunci, s-a desfășurat cu o frecvență anuală la Los Angeles. Spre diferență de alte evenimente destinate industriei de gaming, precum Gamescom, E3 se adresează cu precădere profesioniștilor din domeniu.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *