Finlanda: Partidul de Centru, pe primul loc în alegerile legislative (rezultate parțiale)

Cu 23,2% din voturi, Partidul de Centru a obținut cu 7,4 procente mai mult decât în alegerile din 2011, notează DPA. Partidul Coaliția Națională al premierului conservator Alexander Stubb se situează pe locul al doilea cu 17,9%, o scădere cu 2,4 procente. Social-democrații se află pe locul al treilea cu 17,7%, în timp ce Partidul ‘Adevărații Finlandezi’ (naționalist) a obținut 15,8% din voturi.

Dacă va fi confirmată, victoria opoziției centriste ar urma să-i asigure postul de premier deputatului Juha Sipila, un om de afaceri de succes în vârstă de 53 de ani, dar intrat în politică abia în anul 2011.

‘Sunt cu adevărat fericit de aceste rezultate’, a declarat Juha Sipila pentru televiziunea publică Yle.

Juha Sipila și-a propus ca obiectiv să creeze 200.000 de noi locuri de muncă în următorii zece ani, în prezent rata șomajului fiind de 9,2%, cea mai ridicată din anul 2003. Experiența în lumea afacerilor i-a format un caracter orientat către acțiune și vorbe puține, care îl deosebește profund de actualul premier, conservatorul Alexander Stubb, cunoscut prin manifestările sale expansive care i-au atras critici că ar fi superficial.

Sursa: AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *