Elevul care l-a asasinat pe bulibaşa romilor din Dolj rămâne în arest

Daniel Marius Burica, Adrian Buţu, dar şi Ştefan Alexandru Iovan, au pus la cale asasinatul. Cei trei au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor calificat. Dosarul se află pe rol la Tribunalul Dolj, iar magistraţii au menţinut ieri starea de arrest a inculpaţilor şi au stability un nou termen pentru data de 30 aprilie.

„Menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpaţii Buţu Adrian, Iovan Ştefan Alexandru şi Burican Marius Daniel, în prezent reţinuţi în PMS Craiova, dispusă prin încheierea nr.151/10.09.2014 pronunţată în dosarul nr.10969/63/2014/a12 al Tribunalului Dolj, mandate de arestare preventivă nr.78/2014, nr.80/2014, nr.79/2014. Pronunţată în şedinţa publică de la 02.04.2015”, se arată în încheierea instanţei.

Fiul adoptiv al celui mai bogat ţigan din comuna Cârcea a apelat la ajutorul unui prieten cu doi ani mai mare, iar împreună l-au convins pe un al treilea să comită teribila crimă. Daniel Marius Burica, în vârstă de 18 ani, din comuna doljeană Cerăt, le-a povestit procurorilor că pentru suma de 50.000 de euro a fost de acord să comită asasinatul la comandă.

Relaţiile dintre cel mai bogat ţigan din comuna Cârcea şi fiul adoptiv erau tensionate în ultima perioadă. Adrian Buţu avea datorii mari la cămătari, iar în urmă cu câteva luni furase salba de aur a mamei pentru a-şi achita creanţele. Nelu Buţu a decis să nu îşi mai sprijine financiar băiatul, iar acesta a contactat un tânăr de 20 de ani căruia i-a spus că ar avea nevoie de cineva dispus să-i omoare tatăl.

Cei trei tineri au stabilit împreună  şi arma crimei. Fiul adoptiv al celui mai bogat ţigan din Cârcea a hotărât ca asasinatul să fie comis cu un cuţit pe care îl luase de acasă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *