Dragnea: Miercuri vom avea un Comitet Executiv Național al PSD

„Miercuri vom avea CExN, mâine o să-l convoc, pentru că, după câteva zile în care adrenalina a scăzut, ne întâlnim să facem o analiză la rece. Intenția mea este să conduc acest partid pentru a câștiga alegerile, este obligația mea. Din cauza poziției mele din partid, de-a lungul anilor am avut foarte mult de suferit și în plan personal, politic și administrativ, dar, pe de alta parte, am avut niște satisfacții ale datoriei împlinite de foarte multe ori. Și nu poți să nu ai o strângere de inimă să faci un gest care pentru tine în plan personal ar avea un efect foarte bun, dar (…) care poate produce o destabilizare a scenei politice. Prezența la vot nu poate fi considerată un folos necuvenit. Consider că a fost un dosar politic, pentru că are numai aprecieri politice în faza de cercetare penală”, a declarat Dragnea, la Antena 3.

El a adăugat că la CExN va fi luată „o decizie fără patimă” și a susținut că vineri a dorit să demisioneze din funcția de președinte al PSD, după aflarea sentinței din dosarul „Referendumul”, dar a adăugat că a luat în calcul situația în care ar fi rămas PSD.

„Demisia mi-am cerut-o chiar eu, la aflarea sentinței. (…) Ca om, după atâția ani de frustrare, de nedreptate, sigur că tentația e să te duci să te retragi și să îți vezi de viață, câtă mai ai.

Pe de altă parte, exista și o responsabilitate față de o organizație uriașă, solidă, care este într-un plin proces de modernizare acum și este în prag de alegeri. Dacă eu vineri aș fi anunțat colegii mei că aici, acum, în sediul partidului îmi dau demisia, exact atunci începea o luptă pentru putere care dura mult timp și avea un efect devastator. (…) Dacă ar fi rămas liberă poziția de președinte al PSD ar fi început un scandal monstru”, a argumentat Liviu Dragnea.

El a reafirmat că după alegerile locale va fi luată în discuție oportunitatea rămânerii sale în funcția de președinte al PSD.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *