D.N.A. a majorat cota electorală a Liei-Olguța Vasilescu

Cazul a produs un șoc emoțional în rândul politicienilor, iar imaginea cu Lia-Olguța Vasilescu coborând scările D.N.A., cu cătușele la mâini, a indignat opinia publică și, mai ales, pe cetățenii Craiovei, care au apreciat, unii cu lacrimi în ochi, realizările obținute de edil pe durata mandatului început în anul 2012. De altfel, rezultatele sondajelor de opinie privind intențiile de vot ale craiovenilor o dădeau ca favorită sigură în cursa pentru obținerea unui nou mandat de primar, așa încât show-ul mediatic regizat de D.N.A. a fost interpretat ca o modalitate de a o împiedica să participe la alegeri, lăsând speranțe celorlalți candidați politici.

Lia-Olguța Vasilescu face parte din tânăra generație de politicieni, care se bucură de încrederea și prețuirea cetățenilor din comunitatea locală, iar întâmplarea înfricoșătoare prin care a trecut, cu demnitate, a trezit un val de simpatie și pe plan național. Înzestrată cu farmec personal, dar, în primul rând, cu energie și dorința de primenire a orașului natal, aceasta a reabilitat Centrul vechi al Craiovei, a deschis mai multe obiective de investiții (inclusiv de construcție a unui cartier nou) și urma să inaugureze o serie de lucrări aflate în curs de finalizare. După pronunțarea hotărârii Tribunalului București, Lia-Olguța Vasilescu a declarat că este fidelă principiului  ”ceea ce nu te omoară, te întărește”, reieșind că va lupta să-și probeze nevinovăția și să revină în arena politică. Procurorii D.N.A. au contestat deja măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, aceasta urmând să fie judecată la Curtea de Apel din București.

Spectacolul mediatic, aproape cotidian, cu lideri politici încătușați înainte de a fi judecați, ne face să ne întrebăm de ce nu se respectă prezumția de nevinovăție, prevăzută de art. 11 din Declarația Universală a Drepturilor Omului și de art. 23 din Constituția României. De asemenea, faptul că se fac publice anumite informații din dosarele de anchetă, inainte de a se pronunța instanțele de judecată, care aduc un grav prejudiciu de imagine nu numai personalităților publice, ci și țării noastre în raport cu străinătatea, ne obligă să ne întrebăm dacă D.N.A. este preocupată mai mult de actul de justiție ori de actul de promovare a propriei activități.

L. D.

1 Comment

  1. In tara asta institutiile fac ce le taie capul si nu-i intreaba nimeni de sanatate. Parlamentul asta puturos, de ce nu face nimic, dati fratilor, altfel, de ce dracului v-am mai ales? Sa stati cu fundurile alea mari si grase pe scau, sa dormiti, asta in cas cacatadixiti sa veniti la datorie si sa va mai si platim!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *