Craiova va fi pentru o săptămână Capitala Boxului Mondial

Alături de Leonard Doroftei s-au aflat şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Dolj Liviu Stan, preşedintele AJ Box Vâlcea şi membru în biroul federal Marcel Boboc şi directorul CSM Craiova, Sorin Manda. După discuţiile purtate cu autorităţile locale, Leonard Doroftei a declarat că sunt şanse foarte mari ca Centura de Aur „Nicolae Linca” să se desfăşoare la Craiova, acestea fiind foarte încântate de oportunitatea de a gazui un eveniment de anvergură. Centura de Aur este o competiţie internaţională de box la care participă peste 15 ţări, iar perioada în care ar avea loc evenimentul se situează în a doua jumătate a lunii iulie.

Surse interne ne spun că 90% din proceduri s-au finalizat, rămânând doar contractele să fie semnate, discuţiile fiind deja conturate şi finalizate.

La Craiova e baza!

„Sunt astăzi aici pentru că dorim să organizăm în jumătatea lunii iulie o competiţie pe care o ştim cu toţii, Centura de Aur „Nicolae Linca”, o competiţie cu tradiţie, şi ne-am dori ca cea de-a 40-a ediţie să fie în oraşul Craiova. Am purtat discuţii la Primărie, rămâne să finalizăm contractul, proiectul pentru a aduce acest turneu internaţional la dumneavoastră în oraş. Aveţi, după cum bine ştiţi, o şcoală bună de box, copii talentaţi, de viitor, şi sperăm să readucem boxul în atenţia tuturor. Îmi place să mă laud că ne-am întors în trecut în ceea ce priveşte stilul de box, a dispărut casca, lupta este mult mai liberă în ring, putem să vedem adevărate meciuri de box. În ceea ce priveşte costul competiţiei, am venit aici să organizăm un turneu, nu să facem o afacere, am venit cu inima deschisă, negociem tot ce se poate negocia pentru cât mai puţini bani pentru a organiza evenimentul. Am dori să avem un număr cât mai mare de ţări participante, o promovare cât mai bună pentru a vedea box de calitate. Luptăm pentru o nouă generaţie care să ducă boxul mai departe. Nu noi trebuie să câştigăm, trebuie să câştige sportivul, să prindă experienţă. Se pot face lucruri frumoase şi cu bani mai puţini. Aş vrea să îi mulţumesc lui Liviu Stan, cel care reprezintă AJ Box Dolj pentru suportul pe care mi l-a acordat în organizarea acestei competiţii ce va avea în Craiova şi vouă, tuturor, pentru sprijinirea boxului. Mi-a plăcut cum vorbeşte despre box, despre oamenii din Craiova şi despre sportivii din Craiova şi asta mă face să cred că este un plus pentru sportul craiovean. Dacă aş fi dat de el în ring nu m-aş fi dat înapoi, dar aş fi avut un meci greu. Îmi place ambiţia lui, îmi place nebunia lui de a merge mai departe cu boxul. La Craiova e baza!”, a declarat fostul campion mondial.

DSC_5834

 

Centura de Aur, un eveniment istoric pentru Craiova

AJ Box Dolj a făcut eforturi considerabile în lupta pentru aducerea Centurii de Aur în Craiova. În doar trei luni de la începerea reabilitării spiritului boxului în Craiova, Centura de Aur este un proiect care are toate şansele de a se finaliza.

„Pot să vă spun că mi-am dorit foarte mult acest turneu, Centura de Aur „Nicolae Linca”, am ajuns la concluzia că există şanse foarte mari ca această competiţie să aibă loc în Craiova şi pot să vă spun că am luptat foarte mult pentru a ajunge în acest punct al negocierilor. Preşedintele Leonard Doroftei a fost binevoitor de a veni la Craiova pentru a face un pas în plus în semnarea contractului pentru Centura de Aur, un eveniment istoric pentru Craiova, şi este imperios necesar să se întâmple.”, a menţionat preşedintele AJ Box Dolj, Liviu Stan.

Toţi ochii boxului mondial vor fi aţintiţi spre Craiova

Craiova se bucură şi de sprijinul judeţului Vâlcea în ceea ce priveşte boxul. În spiritul fratern oltenesc, preşedintele AJ Box Vâlcea, Marcel Boboc, a declarat că Vâlcea oferă tot suportul Craiovei.

„Aveţi o echipa nebună, tânără, frumoasă aici la Craiova, în care eu cred. Acest nebun frumos, Liviu Stan, m-a bătut la cap două luni de zile cu telefoane pentru a organiza acest turneu la Craiova, cu un entuziasm practic imposibil de refuzat. Sunt plăcut surprins că toate autorităţile locale sunt implicate în acest sport şi dacă ele vă spun că procentajul este mare pot să va spun că noi, oltenii, ne putem mândri cu organizarea unei competiţii de acest nivel. Vom avea, timp de o săptămâna, Craiova capitala boxului mondial, fiindcă atunci toţi ochii boxului mondial vor fi aţintiţi spre Craiova.”, a menţionat Marcel Boboc.

DSC_5872

 

Leonard Doroftei a ţinut să ofere şi câteva indicaţii pentru lumea boxului craiovean dar şi o părere despre următorul meci major în boxul mondial, Mayweather vs. Pacquaio. „Să meargă la sală,să creadă în antrenori, să creadă în noi. Vrem să dăm şansa tutoror să exceleze. Oltenii emană energie, dorinţa de a câştiga. În ceea ce priveşte meciul Mayweather vs. Pacquaio putem sta mult de vorbă. Îl prefer pe Pacquaio dar va câştiga Mayweather. Este un perfecţionist, are viteză, are explozie şi pregăteşte fiecare meci ca şi cum abia a început viaţa sportivă. Amândoi îşi merită locul de titani în box.”

 

Foto: Florin Chiliman

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *