Consiliul de Securitate al ONU condamnă masacrul de la Orlando

Declarația unanimă luni a celor 15 membri ai Consiliului remarcă faptul că victimele acestui masacru au fost „luate la țintă din cauza orientării lor sexuale”.

Potrivit unor diplomați, publicarea acestei declarații, propusă de Statele Unite, a fost întârziată de reticența Rusiei și Egiptului, care au contestat această formulare, notează France Presse.

Consiliul își exprimă „profunda simpatie” față de familiile victimelor și guvernul Statelor Unite.

El reafirmă că „terorismul sub toate formele sale este una dintre cele mai grave amenințări la adresa păcii și securității internaționale”.

Gruparea Statul Islamic (SI) a confirmat luni la radioul său revendicarea masacrului de la Orlando, care a provocat un val de șoc și indignare în întreaga lume.

Reprezentantul permanent adjunct al Statelor Unite la ONU, David Pressman, a criticat luni ONU, acuzând-o că nu protejează suficient drepturile minorităților LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali).

„Să ne unim în jurul principiului fundamental al respectării demnității tuturor… și nu doar în condamnarea teroriștilor”, a pledat el la tribuna Adunării Generale.

Adunarea Generală a refuzat luna trecută acreditarea a douăzeci de asociații de apărare a minorităților sexuale care doreau să participe la o conferință privind lupta împotriva SIDA, sub presiunea Rusiei și țărilor musulmane care reprimă homosexualitatea, amintește AFP.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *