Codul fiscal intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2016, facilități importante pentru cluburi

„Încă o reușită din timpul mandatului meu de ministru: modificările din noul Cod fiscal. Un succes în procesul de reformare fiscală a sportului”, scrie Gabriela Szabo, care mulțumește echipei de la firma care a ajutat-o să ducă la bun sfârșit aceste modificări.

Între schimbările de abordare a fiscalității sportului, a fotbalului în special, o noutate este scutirea de impozite a Federației Române de Fotbal, dar și o micșorare a sarcinilor fiscale pentru cluburi, care vor putea ține mai ușor pasul cu cheltuielile, prin micșorarea unei părți din impozite și o mai importantă cointeresare a firmelor de a sponsoriza echipele.

Totodată, primele pentru performanțe internaționale nu vor fi impozitate, inclusiv la fotbal, creând o emulație pentru cluburi în perspectiva calificării la competițiile continentale, pentru care pot plăti prime neimpozabile, atât pentru accederea în asemenea competiții, cât și pentru participarea cu succes la acestea.

În fine, imobilele deținute de federațiile sportive, inclusiv cele ale FRF, se află prin noul Cod fiscal, pe lista celor neimpozabile, organismele sportive putând direcționa sumele astfel economisite pentru dezvoltare.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *