Ciobănescul german erou, premiat de polițiștii ieșeni

Sav, alături de conductorul său, agentul șef Iulian David de la Poliția din municipiul Pașcani, au fost premiați, în cadrul unei ceremonii organizate de șeful Inspectoratului Județean de Poliție Iași, chestorul Ioan Scripniciuc, cu prilejul Zilei Poliției Române.

Recunoașterea vine după ce în luna octombrie o femeie în vârstă de 74 de ani, din localitatea Sirețel, a dispărut de la domiciliu. După trei zile de căutări, septuagenara a fost găsită înghețată la o distanță de 20 de kilometri, într-o pădure de la limită cu județul Botoșani. Cel care a dat de urma bătrânii a fost Sav, un ciobănesc german în vârstă de un an și șase luni instruit la Sibiu. Întrucât în zonă compania de telefonie mobilă nu avea semnal, polițistul conductor, Iulian David, a fost nevoit să care femeia în brațe pe o distanță de câțiva kilometri.

În cadrul aceleiași ceremonii au fost mai mulți polițiști din cadrul IPJ Iași au primit premii și diplome, semn de recunoaștere pentru activitatea și performanțele înregistrate în cursul acestui an.

„Sărbătorirea Zilei Poliției Române este un eveniment de evocare și omagiere a trecutului, de recunoaștere a prezentului și de accentuare a priorităților referitoare la ordinea, siguranța publică și securitatea în rândul cetățenilor. La acest moment aniversar, în calitate de reprezentanți ai autorității statului, putem afirma că ne-am îndeplinit atribuțiile cu seriozitate, profesionalism, integritate și devotament, că am dezvoltat o relație de încredere și respect cu cetățenii, construind astfel o Poliție ieșeană demnă, de care putem fi mândri”, a spus chestorul Ioan Scripniciuc, șeful IPJ Iași.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *