Ce ar trebui să mâncăm la birou pentru a fi mai sănătoşi

Mulţi apelează la fast-food-uri pentru masa de prânz sau îşi comandă ceva de mâncare şi puţini sunt cei care îşi permit să aloce mai mult de jumătate de oră acestei mese. Există însă soluţii şi pentru cei mai ocupaţi angajaţi pentru a avea o dietă sănătoasă.

Totul începe cu micul dejun care este indicat să fie luat acasă, fără grabă. „Masa de dimineaţă poţi să o iei şi acasă. Nu eşti pe fugă, nu vii la 5 dimineaţa la serviciu, nu intri în mină sau în schimb în fabrică. Masa de dimineaţă trebuie să fie cât mai copioasă cu putinţă, dar fără să sari calul pentru că mulţi au înţeles că dimineaţa putem să mâncăm 2.000 de calorii că nu se pun. Nu este adevărat. Este o masă ca oricare alta”, a declarat pentru Dr. Corina Zugravu.

Ulterior, în cursul dimineţii sau spre după-amiază, oricât de ocupat ar fi, corporatistul poate să mănânce o gustare care constă într-un fruct sau câteva alune şi nuci. „Am descoperit recent un desert delicios. Usuc puţin nucile şi le mănânc cu prune uscate. Dacă nu ai timp să faci aşa ceva îţi iei amestecuri de nuci cu fructe uscate de la magazin”, explică nutriţionistul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *