Cazanciuc: Am fost surprins de acuzațiile aduse premierului

„Ca toată lumea, am fost surprins de acuzațiile aduse premierului. Totodată, am constatat că premierul s-a prezentat, atunci când a fost citat, ca oricare alt cetățean, ceea ce arată foarte clar că în România nimeni nu este mai presus de lege”, a spus ministrul Justiției, prezent la alegerile pentru Baroul București.

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să își dea demisia, Cazanciuc a spus: „Nu, categoric nu, din punctul meu de vedere. România are stabilitatea economică, am realizat foarte multe lucruri în ultimii trei ani de zile. Riscăm să le pierdem destul de repede. Avem creștere economică la nivel macro, avem venituri crescute la nivelul populației, avem încrederea partenerilor externi și, în mod cert, avem consolidarea statului de drept în mandatul premierului Victor Ponta. Știindu-l pe Victor Ponta de foarte mulți ani, cred că a știut întotdeauna să respecte și să protejeze legea”.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul de corupție de la companiile energetice Turceni și Rovinari privind încheierea unor contracte de asistență juridică.

În aceeași cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Victor Ponta și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată, fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru.

sursa: AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *