Bucureștiul va dobândi calitatea de membru asociat al Comunității Internaționale pentru Iluminat Urban

LUCI sprijină orașele membre în elaborarea de proiecte și planuri privind iluminatul eficient energetic. Până în acest moment, Carta Iluminatului Urban a fost semnată de 39 de orașe, printre care Bruxelles, Budapesta, Eindhoven, Glasgow, Lyon, Hamburg, Moscova, Paris și Roma.

Evenimentul are loc în prezența oficialilor LUCI la București și a reprezentanților din câteva zeci de orașe membre ale asociației.

Oprescu va semna Carta Iluminatului Urban în cadrul unui eveniment care se va derula la Hanul Gabroveni, unde se va da startul conferinței internaționale „București — Oraș sub microscop”, care are loc de miercuri până duminică.

Conferința „București — Oraș sub microscop” va avea ca temă prezentarea și dezbaterea „Strategiei București 2035” și a celor mai importante programe și proiecte de infrastructură urbană cu componentă de iluminat eficient energetic realizate în oraș, în perioada 2008-2015.

La conferință, alături de reprezentanții Comunității Internaționale pentru Iluminat Urban și ai Primăriei Municipiului București, vor participa persoane din conducerea autorităților publice locale din țară și din străinătate, reprezentanți ai principalelor organisme de reglementare în domeniul iluminatului și energiei din România.

„Oraș sub microscop” este un eveniment bianual, ce le oferă participanților oportunitatea de a descoperi strategia de iluminat a unui oraș membru al asociației. Este prima dată când membrii LUCI Association se întâlnesc la București.

LUCI este o asociație a orașelor inițiată de Primăria Lyon (Franța) ce reunește membri din peste 70 de orașe din întreaga lume. Municipiul București a aderat la LUCI din 2010 și este membru activ.

Misiunea LUCI este promovarea iluminatului ca principal instrument de dezvoltare urbană și susținerea utilizării raționale și optime a luminii în vederea protejării mediului și resurselor naturale.

sursa: AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *