Brummell: Anul acesta e foarte productiv din perspectiva relațiilor româno-britanice

În acest context, diplomatul a menționat vizita din decembrie 2015 a premierului Marii Britanii, David Cameron, amintind că aceasta a fost prima vizită în ultimii 16 ani a unui prim ministru britanic în România, în cadru bilateral.

„Avem o colaborare foarte strânsă cu România, într-o gamă foarte largă de domenii. (…) Luna trecută, doamna ministru Prună împreună cu vicepremierul Borc au mers la Londra la un summit global pentru a pentru a discuta probleme legate de corupția care tulbură societățile și economiile în toată lumea”, a mai spus Brummell.

El a adăugat că lupta împotriva corupției este foarte importantă în România, dar și în Marea Britanie.

„Cred că sub o organizare foarte bună în România lupta (împotriva corupției — n.r.) se dă în continuare. Urez succes și suntem întotdeauna disponibili în a face schimb de experiență sau în a ajuta acest proces”, a precizat diplomatul.

Ambasada Marii Britanii la București a organizat, joi seara, la Arenele BNR, o recepție cu ocazia Zilei Reginei Regatului Unit.

Evenimentul a marcat și împlinirea a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare. Actori îmbrăcați în costume de epocă au pus în scenă mai multe fragmente din piesa „Romeo și Julieta” într-un mod insolit, scenetele fiind jucate spontan, printre invitați.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *