Auto: Ministrul Gabriela Szabo și principele Nicolae al României, la startul festiv al Danube Delta Rally

‘Am venit la Tulcea, așa cum merg în mijlocul copiilor, al iubitorilor de sport, ca o garanție că îmi pasă de efortul lor, că îi susțin pentru a câștiga. Ei trebuie să ne simtă prezența și că-i apreciem, să le mulțumesc că se implică și să le spun că sunt un model pentru cei care acum sunt pe margine și care mâine ar putea intra în cursă’, a declarat pentru AGERPRES ministrul Gabriela Szabo.

La startul festiv al competiției a participat și principele Nicolae, care în calitate de copilot a fost, joi după-amiază, în recunoaștere pe un traseu alături de Simone Tempestini. ‘Este pentru prima dată când particip la un asemenea concurs, dar nu este pentru prima dată când merg cu o viteză mai mare. Îmi plac sporturile auto și le urmăresc din când în când la televizor, pentru că sunt pline de energie’, a afirmat principele Nicolae.

De altfel, Alteța Sa Regală a primit joi seara, în timpul festivității de deschidere a concursului un trofeu din partea organizatorilor, în semn de apreciere pentru susținerea oferită competiției de la Tulcea.

Startul festiv a fost dat de Vali Porcișteanu, campion național de raliuri în anul 2011, care a fost secondat de Corina, vedeta de muzică pop al cărei concert a adunat joi seara, începând cu ora 19,00, în Piața Civică, peste 2.000 de spectatori, potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi.

La cea de-a XVI-a ediție a Raliului Deltei, competiție aflată pentru al treilea an în calendarul concursurilor interne de raliu și pentru prima dată în cel al competițiilor europene, s-au înscris 54 de echipaje din Bulgaria, Cehia, Emiratele Arabe Unite, România și Ungaria. Zece dintre acestea participă la cea de-a V-a etapă a European Rally Trophy.

‘Lupta dintre concurenți va fi interesantă atât în campionatul european, cât și în Campionatul național, pentru că a crescut nivelul concursului și toți doresc să dovedească faptul că sunt cei mai buni’, a declarat Mihai Tănase.

Antrenamentele oficiale se desfășoară vineri dimineața la Agighiol, începând cu ora 15,00 concurenții urmând să se întreacă în probele speciale Cocoșu și Telița. Competiția va continua sâmbătă, festivitatea de premiere fiind programată pentru ora 20,45.

După ce în perioada 1980-1993, Raliul Deltei a făcut parte din calendarul Campionatului Național de Raliuri și al Campionatului European de Raliuri, în anul 2013, Clubul Sportiv Nautic Motorsport din Constanța a repus competiția din județul Tulcea pe scena motorsportului românesc, ca etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop.

Danube Delta Rally și-a propus să promoveze potențialul turistic al Dobrogei și în special pe cel al Deltei Dunării și este organizat de Clubul Nautic Motorsport, sub egida Federației Internaționale a Automobilului și a Federației Române de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu Primăria municipiului Tulcea și Consiliul Județean, precum și cu sprijinul unor firme private.

sursa: AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *