Aproximativ 1.500 de râși mai trăiesc în pădurile României (WWF-România)

Conform sursei citate, specia Râs era răspândită în întreaga Europă, însă, în ultimul secol, populația acestui regn aproape a dispărut din vestul și centrul Europei, din cauza acțiunilor umane și distrugerii habitatelor.

De altfel, în pădurile României mai trăiesc în jur de 1.200 — 1.500 exemplare de râs, aproximativ 14% din întreaga populație a acestei specii existente în Europa, cu excepția Rusiei.

„Cea mai mare amenințare la adresa râsului o reprezintă influența activităților umane, care duc la distrugerea și fragmentarea habitatului. Râșii au nevoie de ajutorul tău acum! Implicarea ta este esențială pentru succesul activităților de conservare a pădurilor, casa râșilor, pe care WWF le derulează în România: obținerea statutului de protecție integrală pentru pădurile virgine din România, cu ajutorul celor peste 100.000 de persoane care au semnat petiția pentru protejarea acestui tezaur natural al țării; salvarea de la tăiere a 351 hectare de păduri virgine la Șinca Veche, lângă Brașov; certificarea în sistem FSC a 2,4 milioane hectare de pădure privată și de stat, ceea ce garantează gestionarea responsabilă a acestora; prevenirea și reducerea tăierilor ilegale’, menționează WWF-România, pe propria pagină de Internet.

Organizația de mediu derulează o campanie prin care fiecare dintre cei interesați pot adopta un râs, devenind astfel un partener important al WWF, iar detalii suplimentare pot fi găsite pe site-ul WWF-România.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *