Ambasadorul SUA a inaugurat „Raftul American” la Biblioteca Județeană din Arad

Potrivit sursei citate, Klemm a donat cărțile directorului bibliotecii, Florin Didilescu. „Colecția include 133 de titluri care oferă acces la literatură clasică americană, materiale de referință despre SUA și lucrări pentru învățarea limbii engleze”, precizează comunicatul.

Ambasada consideră că ”Raftul American” din Arad va contribui la consolidarea Parteneriatului Strategic SUA — România, printr-o mai bună înțelegere a istoriei și culturii Statelor Unite ale Americii.

„Donația de 133 de cărți ale unor autori americani nu poate răsplăti suficient visurile, speranțele și așteptarea americanilor de către dumneavoastră și de arădeni în acele patru sau cinci decenii de întuneric”, a spus ambasadorul Klemm, la ceremonia de inaugurare.

Ambasadorul Hans Klemm a ținut și să mulțumească conducerii bibliotecii arădene pentru găzduirea acestui proiect.

„Într-o lume ideală ne-am fi dorit să avem un Centru Cultural American aici, la Arad. Din păcate, acum nu am putut aduce decât un număr de 133 de volume ale unor autori americani. Ne dorim să avem câte un ‘Raft american’ în fiecare județ. Pot să precizez că județul Arad cu Biblioteca Județeană ‘Alexandru D. Xenopol’ se află între primele în care am reușit acest lucru. Sper ca arădenii să poată utiliza cât mai bine aceste volume și vă mărturisesc că printre ele sunt și câteva cărți semnate de autorii mei preferați”, a mai spus diplomatul american.

”Rafturile Americane” fac parte din programul de parteneriate cu biblioteci pe care l-a inițiat Ambasada SUA în România și completează cele nouă ”Colțuri Americane”.

Acestea oferă resurse de informație autorizată despre SUA și cultura Statelor Unite ale Americii, despre efectuarea studiilor în această țară și învățarea limbii engleze, arată sursa citată.

Aflat în secția „Împrumut Carte Adulți” a bibliotecii arădene, „American Shelf” conține 133 de volume — lucrări de referință, literatură americană, lucrări de metodica predării limbii engleze și materiale pentru învățarea limbii engleze de diverse niveluri, precum și carte pentru copii. Toate volumele sunt deja cartografiate, ele aflându-se deja la dispoziția profesorilor, elevilor și a publicului interesat.

„Mă bucur că pot anunța faptul că ‘American Shelf’ este deschis în Arad. Și de asemenea, că ne-a făcut mare plăcere să punem aceste cărți în circulație”, a spus prof. Florin Didilescu, directorul Bibliotecii Județene.

În continuare, ambasadorul american a vizitat secțiile bibliotecii, inclusiv sala unde sunt găzduite colecțiile speciale ale bibliotecii. Înaintea plecării, el a semnat în Cartea de Aur a Bibliotecii Județene.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *