Agenda Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat agenda finală în deschiderea sesiunii de iarnă. Adunarea a decis să organizeze o dezbatere de urgență cu privire la necesitatea reformării politicilor europene de migrație și o dezbatere privind situația din Siria și efectele asupra țărilor din jur. Totodată, se vor dezbate atacurile împotriva jurnaliștilor și a libertății presei în Europa, provocările și responsabilitatea presei on-line și jurnalism, precum și necesitatea de a se opri cyber-discriminării și discursului de ură on-line.

Se vor adresa plenului Adunării: Nicos Anastasiades, președintele Ciprului, Klaus Iohannis, președintele României și Johannes Hahn, comisarul european pentru politica europeană de vecinătate și negocierile de extindere. Thorbjørn Jagland, Secretar General al Consiliului Europei, va prezenta comunicarea sa către membrii Adunării Ioannis Kasoulides, ministrul cipriot de externe, va vorbi despre președinția cipriotă a Comitetului de Miniștri.

În sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei vor fi dezbateri cu privire la funcționarea instituțiilor democratice în Ucraina, situația din Liban și provocările pentru stabilitatea și securitatea regională europeană, precum și criza umanitară din Gaza. Adunarea va analiza și progresul procedurii sale de monitorizare pentru perioada septembrie 2015-decembrie 2016.

Sursa: http://assembly.coe.int/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *