17 ani și 8 luni de închisoare pentru un tânăr care a lovit cu mașina un polițist

 Un tânăr din Craiova care a lovit intenţionat cu maşina un poliţist, apoi l-a târât zeci de metri pe capotă, a primit 17 ani şi 8 luni de închisoare. Severus Imandiță, în vârstă de 19 ani a fost condamnat pentru ultraj, tentativă de omor şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

 

Tânărul care nu avea permis, dar avea o mașină de fițe şi-a parcat anul trecut maşina în mijlocul drumului. Un echipaj de poliție l-a văzut și i-a cerut actele. În acel moment a demarat în trombă, l-a lovit pe unul dintre agenți și a mers zeci de metri cu el pe capotă. Nici atunci nu a oprit, a fugit de la locul faptei și ulterior din țară. A fost prins în Germania și extrădat la sfârșitul lunii augut 2016.

 

Magistrații Curții de Apel Craiova l-au condamnat la 17 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunilor de ultraj, tentativă de omor şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a posedă permis de conducere. „Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Iamandiţă Severus împotriva sentinţei penale nr. 592/20.10.2016 pronunţată de Tribunalul Dolj. Deduce în continuare arestarea preventivă a inculpatului de la data de 20.10.2016 la zi. În temeiul art. 275 alin. 2 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei, cheltuieli judiciare către stat “, se arată în motivarea instanței. În plus, Iamandiță trebuie să achite polițistului 50.000 lei daune morale.

 

Sursa: craiovaforum

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *